Kwaliteit
Flexibiliteit
Betrouwbaarheid
Offerte aanvragen

LTL

less then truck load
LTL

LTL ( less then truck load )

Less than truck load, ook bekend als less than load (LTL), is een verzenddienst voor relatief kleine ladingen of hoeveelheden vracht. Less than truck load diensten worden aangeboden door veel grote, nationale pakketdiensten en door gespecialiseerde logistieke dienstverleners. Deze diensten kunnen voorzien in de verzendingsbehoeften van talloze bedrijven die vaak kleinere partijen goederen moeten vervoeren. Less than truck load verladers bieden schaalvoordelen, zodat de vrachtkosten van individuele zendingen tot een minimum beperkt blijven.

Vaak zal een bedrijf niet wachten tot de voorraad van een groothandelaar bijna op is om een volledige vrachtwagenlading goederen te kunnen verzenden. Zij willen gebrek aan voorraad graag voorkomen, hierdoor verminderen zij namelijk ook het risico van potentieel omzetverlies. Zij zullen hierdoor vaker kleinere bestellingen plaatsen. De verzendkosten en leveringstermijn kunnen hierdoor wel hoger liggen. Maar dat is de afweging die de organisatie maakt met betrekking tot de voorraad.

De less then truck load provider combineert hierdoor de ladingen van verschillende bedrijven. Op deze manier kan er één vrachtwagen worden ingezet voor verschillende leveringen. Hiervoor is een hoge graad van coördinatie en een verfijnde logistieke planning een vereiste. Informatietechnologiesystemen zijn een cruciaal onderdeel van deze missie, zowel voor de verzenders als voor de klanten (ontvangers).

Hoe werkt less then truck load?

De kenmerken van less then truck load hangen van een aantal factoren af. Denk aan de plaats van herkomst van de zending, de bestemming, het verpakkingstype, het aantal stuks, het gewicht en of er speciale behandeling nodig is. De grootte van de zending is natuurlijk ook belangrijk. De vrachtenwagens hebben een beperkte laadruimte. Door de grootte van de pakketten met elkaar te vergelijken en te bekijken, kan er gekeken worden hoeveel zendingen er mee kunnen met de vrachtwagen.

Veel vervoerders hebben eigen regels met betrekking tot de afmetingen van de zendingen. Over het algemeen zijn de zendingen tussen 150 en 1500 pond. Voor een zo efficiënt mogelijk gebruik van de ruimte en voor de veiligheid worden de afzonderlijke pakketten in een less then truck load lading vaak samen in krimpfolie gewikkeld tot één grote doos. Op deze manier behoud je het overzicht in de vrachtwagen.

Voordelen van less then truck load

Doormiddel van less then truck load kunnen schaalvoordelen ontstaan. Met less then truck load kunnen namelijk ladingen naar dezelfde omgeving worden gecombineerd. Er kan dus één vrachtwagen worden gevuld die naar een bepaalde omgeving gaat. De verzender betaald alleen voor het deel dat in de vrachtwagen wordt gebruikt voor zijn zending. Er hoeft dus niet te worden betaald voor een hele vrachtwagen. Bovendien reguleert en standaardiseert de NMFTA de tarieven, terwijl de prijzen in het reguliere vrachtwagenvervoer volledig afhankelijk zijn van de markt. Less then truck load is ook erg flexibel. Alle soorten verzending worden geaccepteerd. Het kan gaan van één enkele pallet tot een volle trailer.

Gegevens

Verzending

Van
Naar

Toelichting

Benieuwd wat we voor uw organisatie kunnen betekenen?